YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

26 Şubat 2014 Çarşamba

SÜSLÜ KURABİYE





MALZEMELER

* 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
*1 çay bardağı sıvı yağ
 *1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)

ÜZERİNE

*1 paket bitter çikolata
*Renkli pasta süsü

HAZIRLANIŞI

Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  sadece üst kısmı önce çikolataya  hemen  sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.


 

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım pek süslü olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. haşhaşlı tariflere bayılıyorum ağzıma yerken gelen o çıtır ses çok hoşuma giyor

    YanıtlaSil